Αυλαία, ασύστατοι! Αιμορραγούν ως και οι πέτρες, σ’ αυτόν τον άνυδρο καιρό! ΑΥΛΑΙΑ (Γ. Μπλάνας, Στασιωτικό 53o)

7/10/07

Πίσω από τα δίχτυα




Ολόκληρη η ποδοσφαιρική παιδεία ενός λαού που ζει, αναπνέει, εργάζεται και αγχώνεται για το δημοφιλέστερο άθλημα του πλανήτη συγκεντρωμένη σε μια κίνηση. Συμπυκνωμένη στα τρία πιο αμήχανα δευτερόλεπτα ενός επιθετικού ο οποίος δεν κατάγεται καν από αυτή την χώρα.


Τόπος: Στάδιο «Μεστάγια», Βαλένθια.


Γεγονός: Βαλένθια-Τσέλσι για την δεύτερη αγωνιστική, της φάσης των ομίλων του Champions League 2007/08. Ο Νταβίδ Βίγια έβαλε την Βαλένθια μπροστά στο σκορ από πολύ νωρίς. Οι ποδοσφαιριστές των αγγλικών ομάδων όμως δεν είναι τυχαίοι. Και αυτό δεν το απέδειξε το γεγονός πως ισοφάρισαν, ούτε η νίκη που ήρθε χάρη στο γκολ του Ντιντιέ Ντρογκμπά.



Ο Ιβοριανός επιθετικός ολοκλήρωσε την απόλυτη ανατροπή της Τσέλσι βάζοντας την σφραγίδα του στο ματς. Στο 71ο λεπτό της συνάντησης εκτέλεσε τον Χίλντεμπραντ και έτρεξε να πανηγυρίσει με το γνωστό κούνημα των χεριών του σαν όπλα που βάλουν κατά των αντιπάλων του.


Όταν μπροστά του όμως αντίκρισε τους λυπημένους οπαδούς της Βαλένθια… σάστισε! Δεν συνέχισε την ... καζούρα παρά μόνο έγνεψε με τα χέρια του συγγνώμη προς τις εξέδρες του «Μεστάγια».


Ίσως να είμαστε από τους λίγους που προσέξαμε τι ακριβώς εννοούσε ο επιθετικός της Τσέλσι. Εξάλλου... για αυτό είμαστε εδώ! Για να αναδεικνύουμε τα άσχημα και να ανακαλύπτουμε τα όμορφα εκεί που οι υπόλοιποι... βλέπουν απλώς ένα γκολ!