Αυλαία, ασύστατοι! Αιμορραγούν ως και οι πέτρες, σ’ αυτόν τον άνυδρο καιρό! ΑΥΛΑΙΑ (Γ. Μπλάνας, Στασιωτικό 53o)

25/10/07

Πολιστυτικοί




Τα φάρμακα για την καταπολέμηση της πολιτικής δυσλειτουργίας, όπως το Antarta και το Proedrita, εμφανίζουν αυξημένη ζήτηση στην Ελλάδα μετά την εκλογική διαδικασία, είτε αυτή αποφέρει οριακή επιτυχία είτε πλήρη αποτυχία.

Τα δύο χάπια κυκλοφορούν στη χώρα μας σε διάφορες συσκευασίες και απευθύνονται σε 254 δυνητικούς χρήστες. Να σημειωθεί ότι από αυτούς οι 152 είναι δυνητικοί χρήστες του μπλε χαπιού Antarta και οι 102 του πράσινου Proedrita.

«Συνήθως οι αγοραστές του Antarta κοιτούν τη σύνθεση των εδρών και αποφεύγουν να το ζητήσουν, αν δουν ότι αυτή υπερβαίνει το 152» υποστηρίζουν ψηφοφόροι από την Αργολίδα, ενώ άλλοι ψηφοφόροι, από τη Β΄ εκλογική περιφέρεια της Αθήνας, υποστηρίζουν για το μπλε χάπι, ότι η χρήση του εξαρτάται από τη σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου.

«Η πλειονότητα των φιλόδοξων ανδρών που το ζητά, αποφεύγει πλέον να το προμηθευτεί από τις νομαρχιακές, επειδή υπάρχουν παντού κάμερες» λέει χαρακτηριστικά για το Proedrita, ψηφοφόρος από την Ηλεία.

Τον τελευταίο μήνα καταναλώθηκαν στη χώρα μας, συνολικά, 11 συσκευασίες του Antarta, και 3 του Proedrita, σε διάφορες δοσολογίες.

Το πράσινο χάπι, Proedrita, πρωτοκυκλοφόρησε στην Ελλάδα το 1996 και οι εκλογικές αναμετρήσεις από τότε μέχρι το 2004 δείχνουν ότι η χρήση του έχει βελτιώσει την πολιτική λειτουργία σε 1 στους 2 χρήστες, ενώ νεότερα στοιχεία αναμένονται μετά την ολοκλήρωση της έρευνας επί περισσοτέρων χρηστών (πιθανή ημερομηνία: 12 Νοεμβρίου 2007).

Το Antarta είναι παλαιότερο σκεύασμα, χρονολογείται από το 1993, αλλά δεν εμφανίζει τα ίδια ποσοστά στην καταστολή της πολιτικής δυσλειτουργίας. Πράγματι οι χρήστες του μπλε χαπιού, τουλάχιστον, στα πρώτα χρόνια της κυκλοφορίας του, παρουσίασαν 100% αποτυχία στην επίλυση του προβλήματός τους. Νεότερα στοιχεία αναμένονται από την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, με μεγαλύτερο αυτή τη φορά, δείγμα χρηστών.


Δείτε σχετικό άρθρο: «Το Viagra το δημοφιλέστερο φάρμακο στην Ελλάδα μετά τα αναλγητικά»