Αυλαία, ασύστατοι! Αιμορραγούν ως και οι πέτρες, σ’ αυτόν τον άνυδρο καιρό! ΑΥΛΑΙΑ (Γ. Μπλάνας, Στασιωτικό 53o)

13/10/07

Επαναστάτης με τα όλα του!



Το απόγευμα της Τρίτης ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε την Σαχτάρ Ντόνετσκ για ένα φιλικό παιχνίδι. Μπορεί οι «ερυθρόλευκοι» να πήραν την νίκη με 3-2 ανατρέποντας το εις βάρος τους 2-0 ωστόσο, αυτός που συγκέντρωσε πάνω του τα βλέμματα όλων ήταν ο προπονητής της Σαχτάρ, Μιρτσέα Λουτσέσκου.

Ο Ρουμάνος τεχνικός, εξοργισμένος από την υπόδειξη του διαιτητή κ. Ζωγράφου για πέναλτι στο 2-2 του Ολυμπιακού μπήκε στο γήπεδο και ενώ το σκορ ήταν ήδη 3-2, κατευθύνθηκε προς τον κ. Ζωγράφο και αφού του είπε μερικά… γαλλικά, κάλεσε τους παίκτες του να φύγουν! Μια κίνηση που ομολογούμε πως περιμέναμε πάρα πολύ καιρό εμείς στους «Γεφυρισμούς» να δούμε από κάποιον άνθρωπο του αθλητισμού.

Ακόμη κι αν ήταν απέναντι στον Ολυμπιακό, ο Λουτσέσκου έδειξε πως ο προπονητής, και οποιοσδήποτε από την ομάδα, πρέπει πάνω από όλα να σέβεται το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό και όταν αυτό βλέπει πως αδικείται… να σηκώνεται και να αποχωρεί ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Σκεφτείτε μονάχα ένα… αν ο Παναγιώτης Γιαννάκης είχε πάρει την «επίσημη αγαπημένη» από το παρκέ της Μαδρίτης στον ημιτελικό του φετινού Eurobasket και είχε φύγει, τι θα είχατε σκεφτεί; Θα σας πω εγώ: «Μπράβο στον Γιαννάκη! Κράτησε την αξιοπρέπειά μας ψηλά! Τους άξιζε με τέτοια διαιτησία»!

Και δίκιο θα είχατε. Διότι η επανάσταση δεν είναι θέμα συγκυριών και προγραμματισμού… είναι θέμα ιδεολογίας και ξεσπάει ξαφνικά!